خانه / مطلب

مطلب

پیوست ها و مستندات

پیوست‌ها و مستندات: پیوست مبحث ربط حادث به قدیم: مشکل ربط «حادث» به «قدیم» (نزد ارسطوئیان) در اثبات خدا: – جلد سوم اسفار – المرحلة الرابعة – فصل 33 – (سی و سوم): فی ربط الحادث بالقدیم: (بنابر لزوم همزمانی «علت تامه» با «معلول‌اش») ملاصدرا: والّذی هو اسدُ الاقوالِ الواردةِ …

بیشتر بخوانید »

نامه به آیت الله سبحانی

بسمه تعالی قابل توجه «طلاب عزیز مشتاق فلسفه» پس از تقدیم سلام: از آنجا که فلسفه قدیم ارسطوئی، درون‌اش تناقض است و «اثبات خدا»، زیربناء «اسلام و جمهوری اسلامی» هست، لازم است به «فلسفه‌ای بدون تناقض» روی آوریم: مسئله «ربط حادث به قدیم» در فلسفۀ ارسطوئی(در اثبات خدا)، مشکل لاینحلّی …

بیشتر بخوانید »

لزوم تشکیل کارگروه وحدت حوزه و دانشگاه با محور دانشگاه آزاد اسلامی

يكشنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۹ ساعت ۱۲:۰۰  استان‌ها/ اصفهان استاد فلسفه و اخلاق بر لزوم تشکیل کارگروه وحدت حوزه و دانشگاه با محور دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز تأکید کرد. به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از نطنز، مراسمی به مناسبت سالروز شهادت «دکتر مفتح» با همت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز …

بیشتر بخوانید »

نقد و بررسی دلایل اثبات خدا

کتاب «نقد و بررسی دلایل اثبات خدا» از تقریرات آیت الله سید محمدرضا علوی سرشکی به قلم سید عباس طباطبایی فر، توسط انتشارات چهارده معصوم(ع) با شمارگان هزار نسخه در قطع رقعی و ۲۵۶ صفحه چاپ ومنتشر شده است. استاد آیت الله علوی سرشکی از بدو طلبگی در کنار دروس …

بیشتر بخوانید »

بیانان در شب شهادت امام موسی بن جعفر(ع) و شب سال نو و پاسخ به شبهات کرونا و همدردی با مردم

بسم الله الرحمن الرحیم پس از حمد و ثنای الهی و درود بر پیغمبر و آل، شهادت امام موسی بن جعفر(س) را به آقا امام الزمان(عج) و ائمه معصومین(ع) و مراجع عظام  و همه شیعیان و دوستداران ایشان تسلیت عرض می کنم. به خانواده هایی که در مساله کرونا بعضی …

بیشتر بخوانید »

نظام سياسي در قرآن

نظام سياسي در قرآن كتاب نقد قرآن ص 618 – در فصل سيزدهم (فصل سياست در قرآن) ص 618 – مينويسد:سكوت نسبي قرآن و سنت، در مورد سياست:قرآن و سنت در مورد سياست، ساكتندپاسخ ما: اينكه مولف كتاب نقد قرآن، چون شيعه نبوده و از عقايد شيعه و پيروان عترت …

بیشتر بخوانید »

نظر بزرگان در مورد فلسفه

بسم الله الرحمن الرحيم 1-امام صادق عليه‌السلام:فتبّاً و خيبةً و تعساً لِمُنتَحِلي الفلسفه.فلاكت، حرمان و هلاكت بر كساني كه پيرو فلسفه شده‌اند. آيت الله العظمي وحيد خراساني: 2-ما امام صادق(عليه‌السلام) را نشناختيم.اگر جعفــر بــن محمــد (عليه‌السلام) را مي‌شناختيم، دنبال اين و آن نمي‌رفتيــم، قــي كرده‌هاي فلاسفه يونان را نشخوار نمي‌كرديــم، …

بیشتر بخوانید »

چگونه از عقايد احمقانه بپرهيزيم

چگونه از عقايد احمقانه بپرهيزيم براي پرهيز از انواع عقايد احمقانه اي كه نوع بشر مستعد آن است، نيازي به نبوغ فوق بشري نيست. چند قاعده ساده شما را اگر نه از همه خطاها، دست كم از خطاهاي ابلهانه بازميدارد. اگر موضوع چيزي است كه با مشاهده روشن ميشود، مشاهده …

بیشتر بخوانید »

روش‌شناسي علوم و فلسفه روش‌شناسي متعالي كانت

روش‌شناسي علوم و فلسفه روش‌شناسي متعالي كانت الف ـ خطاپذيري «فلسفه» و خطاناپذيري «علوم تجربي» 1ـ كانت مي‌نويسد: خطاناپذيري «علوم تجربي» بخاطر آن است كه «در عمل، ظاهر مي‌شود» و لذا در «علوم طبيعي» كه همان «علوم تجربي» است خطا امكان ندارد و مصون از خطاست. روش‌شناسي علوم و فلسفه …

بیشتر بخوانید »

ميشل فوكو

معرفي ميشل فوكو و نقد بررسي نظراتش توسط استاد ميشل فوكو پُل-ميشِل فوكو (زادهٔ ۱۵ اكتبر ۱۹۲۶ – درگذشتهٔ ۲۴ ژوئن ۱۹۸۳) فيلسوف، تاريخدان و متفكر معاصر فرانسوي است. وي فرزند «آن مالاپار» و جراح متمول «پل فوكو» در ۱۵ اكتبر ۱۹۲۶ است و در ناحيه سنت موار پوآيته فرانسه …

بیشتر بخوانید »